Tikka Masala

Heathy and More.

Tikka Masala.

Ingredienten:

 

  • 400 Gram Pandanrijst
  • 500 Gram Kippendijfilet
  • 80 Gram Kruidenpasta Voor Tikka Masala
  • 3 Eetlepels Zonnebloemolie
  • 2 Uien
  • 3 Cm Verse Gember
  • 2 Tenen Knoflook
  • 1 Kleine Rode Peper
  • 1 Gele Paprika
  • 4 Tomaten
  • 400 Ml Kokosmelk
  • 50 g Amandelschaafsel
  • 200 Ml Volle Yoghurt
  • 20 Gram Koriander
  • 1 Citroen

 

Bereiding:

 

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Schep in een kom de kipblokjes om met de tikka masalapasta en laat dit een uurtje intrekken.

Verhit de olie in een wok. Fruit de ui met de gember, knoflook, peperringetjes en paprika 5 min.

Voeg de gemarineerde kip toe en bak 4 min. mee. Voeg de tomaat en de kokosmelk toe en breng aan de kook.

Knijp nu een halve citroen uit over de curry

Draai het vuur laag en stoof de curry afgedekt 30 min. zachtjes.

Rooster intussen het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord.

Verdeel de rijst en de tikka masala over de kommen of borden. Schep er een beetje yoghurt over en bestrooi met de koriander en het amandelschaafsel.

 

Eet smakelijk !

contact

 

Healthy and More

Leeuwerikstraat 14

2851 vk

Haastrecht

 

info@healthyandmore.nl

Sociaalmedia