Kip Tandoori

Heathy and More.

Kip Tandoori.

Ingredienten:

 

  • 300 Gram Meergranen Rijst
  • 250 Ml Turkse Yoghurt
  • 300 Gram Kippenblokjes
  • 1 Groene Paprika
  • 2 Rode Uien
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 250 Gram Cherrytomaatjes
  • 100 Gram (Uitgelekt) Maïs
  • 1 Rode Chilipeper

 

Kruiden:

 

  • 1 Theelepel Gemberpoeder
  • 1 Theelepel Cayennepeper
  • 1 Theelepel Gemalen komijnzaad
  • 1 Theelepel Gemalen kruidnagel
  • 1 Theelepel Paprikapoeder
  • 1/2 Theelepel Nootmuskaat
  • 1/2 Theelepel Kaneel
  • snuifje zout

 

Bereidingswijze:

 

Kook de rijst gaar volgens de bereidingsaanwijzing op de verpakking

Doe de yoghurt in een kom samen met de kruiden en meng goed

Verwijder de zaadlijst uit de chilipeper en paprika

Was de cherrytomaatjes en halveer deze en hou apart

Hak de knoflook, chilipeper en uien fijn en fruit deze in een grote koekenpan

Voeg de kippenblokjes toe en roerbak deze gedurende 8 minuten

Doe er de paprika en maïs bij en roerbak 2 minuten

Voeg de gekruide yoghurt toe en breng het geheel aan de kook

Plaats de deksel op de pan en laat 3 tot 5 minuten stoven op laag vuur

Voeg de cherrytomaten toe en roerbak nog op 2 minuten op hoog vuur

 

Eet smakelijk !

contact

 

Healthy and More

Leeuwerikstraat 14

2851 vk

Haastrecht

 

info@healthyandmore.nl

Sociaalmedia