Griekse Kofta

Heathy and More.

Griekse Kofta.

Ingredienten:

 

gehaktbakken

1 kilo Rundergehakt

2 Eetlepels Havermeel

2 Eieren

2 Teentjes Knoflook

2 Theelepels Komijnpoeder (djinten )

2 Theelepels Laurierpoeder

2 Theelepels Oregano

2 Theelepels Tijm

Peper En Zout

 

Groenten

 

Olijfolie

2 Uien

1 Rode En 1 Gele Paprika

1 Courgette

Zakje Roerbakgroenten

2 Blikjes Tomatenblokjes

 

 

Kruiden voor de saus:

s

4 teentjes knoflook

3 theelepels komijnpoeder (djinten)

3 theelepels laurierpoeder

2 theelepels kaneel

4 theelepels oregano

4 theelepels tijm

peper en zout

4 theelepels honing

 

Bereiding:

 

Om straks je handen vrij te hebben Snij eerst alle groenten grof

Doe het gehakt in de keukenmachine en meng het met alle ingredienten die worden aangegeven .

Maak van het gehakt ballen ter grote van een golfbal en bak deze kort rondom bruin,

niet helemaal gaar anders worden ze droog, ze garen in de saus ook nog .

Als de ballen klaar zijn doe je deze in een grote hapjespan.

Bak de groente glazig en voeg dan 1 voor 1 de kruiden toe, als alles is toegevoegd giet je de saus bij de ballen en laat je dit nog even 20 minuten op laag vuur sudderen .

 

 

Eet Smakelijk !

contact

 

Healthy and More

Leeuwerikstraat 14

2851 vk

Haastrecht

 

info@healthyandmore.nl

Sociaalmedia