Cupcake Chocolade Banaan

Heathy and More.

Cupcake Chocolade Banaan.

Ingrediƫnten

 

Cake

  • 125 Gram roomboter op kamertemperatuur
  • 125 Gram kristalsuiker
  • 125 Gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 Eetlepels melk op kamertemperatuur
  • 2 Eieren op kamertemperatuur
  • Reep melkchocolade

 

Topping

  • 45 gram bloem
  • 240 ml melk, op kamertemperatuur
  • 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 200 gram poedersuiker
  • 5 ml banaan extract
  • kinder bueno

 

Bereidingswijze

 

Cake Maken

 

De oven voorverwarmen op 170 graden.

Zorg dat de boter ,melk me eieren op kamer temperatuur zijn.

Snij de reep chocolade in kleine brokjes en bewaar voor de decoratie twee stukjes.

Snij de boter in blokjes en doe deze in de keukenmachine voeg nu de suiker,bakmeel,melk en eieren toe en mix dit tot een luchtig en glad beslag

schep de chocolade brokjes door het beslag heen

Pak je cupcake bakblik erbij met de papieren bakvormpjesen vul deze tot 2/3 vol.

Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden -

Als de cupcakes klaar zijn deze geheel laten afkoelen voor je ze gaat decoreren.

 

Tip: leg een snijplank op de cupcake voor 5 min om ze mooi plat te krijgen.

 

Topping maken .

Doe de melk in een steelpan en voeg al roerende de bloem toe.

Roer tot er geen klontjes meer zijn.

Laat dit mengsel op laag vuur langzaam koken maar blijf roeren en roer net zo lang tot er een prikker recht op in kan blijven staan.

neem het nu van het vuur en schep dit beslag in een bakje en zet dit afgedekt apart tot dit tot kamertemperatuur is afgekoelt.

Meng nu de boter met de poedersuiker tot het geheel smeuig is .

voeg de melk/bloem papje toe aan de boter/poedersuiker mengsel en voeg nu de banaan extract toe en mix dit alles nog 5 minuten luchtig

Zet het nu nog 15 minuten afgedekt in de koelkast

Ik heb de cupcake gedecoreerd met chocolade schaafsel en stukje kinder bueno

 

 

 

Eet Smakelijk !

contact

 

Healthy and More

Leeuwerikstraat 14

2851 vk

Haastrecht

 

info@healthyandmore.nl

Sociaalmedia